In een ‘wijkprofiel’ wordt, aan de hand van de 6 hoofdthema’s in de Veiligheidsmonitor, de sociale en fysieke (on)veiligheid van een wijk vergeleken met het gemiddelde van alle wijken samen (de gemeente) of met de resultaten voor die wijk op een eerder tijdstip. Voor elk thema zijn indicatoren geselecteerd, 116 in totaal. Dit gebeurt aan de hand van kerncijfers over de 6 thema’s: leefbaarheid van de woonbuurt, overlast in de buurt, onveiligheidsgevoelens, slachtofferschap van criminaliteit, het oordeel over de politie en preventiegedrag.
Aan de linkerzijde kiest u uw wijk. Door op een vlak in de profieltaart te klikken, krijgt u aan de rechterzijde meer informatie over dit onderdeel. Vervolgens kunt u naar een specifieke plek in het dashboard navigeren. Hier krijgt u extra informatie over de samenstellende indicatoren van dit onderdeel (buitenste ring). Deze zijn genummerd en kunnen als zodanig worden teruggevonden in de verdiepende thema's per dashboard.
De Veiligheidsmonitor (VM) is met ingang van 2019 een tweejaarlijks (in oneven jaren) terugkerend bevolkingsonderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap. De editie van 2021 is grondig herzien t.o.v. eerdere jaren. Hierdoor is er geen volledige vergelijking mogelijk tussen de editie van 2021 en eerdere edities. Aan de linkerzijde kiest u uw wijk. Door op een vlak in de profieltaart te klikken, krijgt u aan de rechterzijde meer informatie over dit onderdeel. Vervolgens kunt u naar een specifieke plek in het dashboard navigeren. Hier krijgt u extra informatie over de samenstellende indicatoren van dit onderdeel (buitenste ring). Deze zijn genummerd en kunnen als zodanig worden teruggevonden in de verdiepende thema's per dashboard.
Klik op een onderdeel in de profieltaart om meer informatie te bekijken. In de tabel die dan verschijnt, kunt u klikken op het grafiekicoon om een grafiek te tonen met de waarden van alle wijken of u kunt klikken op de indicator om naar een dashboard met meer informatie te gaan.